
1)Ampütasyonrehabilitasyonu; Kol veya bacağın kemiği ilebirlikte, bir kısmının veya tamamının veya her ikisinin cerrahi yolla alınmasıdır..Amputasyon gerçekleştikten ,hastalara yeterli iyileşme olduktan sonra hastanın eski yaşantısına ,işine dönmesi veya yapabileceği başka bir işi bulunarak başkasına bağımsız yaşama başlaması sağlanır.
2)Endo protez rehabilitasyonu; En çok dizlere,kalçalara,omuzlara ve gerektiğinde dirsek ve diğer eklemlere uygulanır.Herhangi bir nedenle tahrip ve deforme olmuş, işlevini yitirmiş, çok ağrılı, hastanın yaşam kalitesini bozan eklem çıkarılarak yerine değişik maddelerden ,yapılan eklem protezi takılır. Protez takımından sonra, hastanın bağımsız olarak yaşamına devam etmesi, yaşam standardının yükseltilmesine yöneliktir.
3) Kırık rehabilitasyonu; Kapalı veopere kırıkların durumuna göre iyileşme döneminde ödem ve ağrıyı azaltan, kan akımını artıran FTR uygulamaları yapılır. Alçı alındıktan veya cerrahi müdahale ile ilgili iyileşme olduktan sonra baston veya koltuk değneği, yürüme denge eğitimi verilir. Kas gücünü artırıcı eklem açıklığını düzenleyici tedavi programlarına geçilir.
4)Skolyoz rehabilitasyonu ;Skolyoz bir hastalık değil bir bulgudur.Sağlıklı bir omurga yapısında oluşan biçimsel bir deformitedir. Çok değişik nedenlerle meydana geldiğinden, kişiye göre değişen, kendine özgü tedavi şekilleri vardır.